Socialt & omsorg

Socialt arbete

Vi som kyrka vill finnas till som stöd och göra en skillnad för alla människor oavsett situation. Därför har vi ett antal olika arbeten där vi försöker nå människor som behöver lite extra hjälp. Här nedan står våra olika sociala arbeten.

  • LP-verksamheten - Hjälp för människor med olika typer av beroende/missbruk. Kyrkan är öppen på torsdagar mellan kl 10-12 då det finns gratis fika och någon att prata med.

  • Kyrkhjälpen - Ett ekumeniskt arbete mellan kyrkorna i Jönköping/Huskvarna som hjälper EU-migranter genom att dela ut mat, kläder, erbjuda härbärge och ge tillgång till basal hygien. Här finns det ständigt behov av volontärer. Mer info finns på deras Facebook-sida.

  • Internationella fester - Vi anordnar internationella fester ett antal tillfällen under året på Tegnérgården. Dessa fester brukar vara välbesökta och omtyckta. Vårt syfte är att skapa kontakter och att bidra till att människor blir integrerade i vårt samhälle och får känna delaktighet i olika sammanhang.

  • Utdelning av matlådor - Många i vårt samhälle har fått ökade behov av förstärkning i sin ekonomi inte minst till jul. Där för har vi, sedan 2008, gjort det vi har kunnat för att hjälpa till med mat, godis och ibland även en julklapp om det finns barn i familjen.

omsorg

I vår församling strävar vi alltid efter att vara en ” Öppen kyrka med hjärta för människor”. En del av vårt omsorgsarbete handlar om att finnas till för våra äldre.

  • Träff för alla - som äger rum sista torsdagen i varje månad gästas ofta av en talare eller sångare som står för underhållningen medan man avnjuter sitt kaffe. Med jämna mellanrum uppträder även församlingens egna kör Sångarglädje.

  • Rutan - På måndagar kl. 13 ojämna veckor samlas vi och stickar tillsammans. Det vi stickar skickar vi sedan ut till de barn och vuxna som inte har råd att köpa kläder. Vi har skickat mycket kläder till bla. Indien och Bulgarien bara för att nämna några.