top of page
austin-kehmeier-lyiKExA4zQA-unsplash.jpg

Socialt & omsorg

Socialt arbete

Vi som kyrka vill finnas till som stöd och göra en skillnad för alla människor oavsett situation. Därför har vi ett antal olika arbeten där vi försöker nå människor som behöver lite extra hjälp. Här nedan står våra olika sociala arbeten.

  • Kyrkhjälpen - Ett ekumeniskt arbete mellan kyrkorna i Jönköping/Huskvarna som hjälper EU-migranter genom att dela ut mat, kläder, erbjuda härbärge och ge tillgång till basal hygien. Här finns det ständigt behov av volontärer. Mer info finns på deras Facebook-sida.

  • Utdelning av matlådor - Många i vårt samhälle har fått ökade behov av förstärkning i sin ekonomi inte minst till jul. Där för har vi, sedan 2008, gjort det vi har kunnat för att hjälpa till med mat, godis och ibland även en julklapp om det finns barn i familjen
     

  • Afternoon - Gemenskap för alla. Vi möts, spelar spel, läxhjälp, erbjuder kvällsmat på onsdagar

omsorg

I vår församling strävar vi alltid efter att vara en ” Öppen kyrka med hjärta för människor”. En del av vårt omsorgsarbete handlar om att finnas till för våra äldre.

  • Träff för alla - som äger rum sista torsdagen i varje månad gästas ofta av en talare eller sångare som står för underhållningen medan man avnjuter sitt kaffe. 

  • Rutan - På måndagar kl. 13 ojämna veckor samlas vi och stickar tillsammans. Det vi stickar skickar vi sedan ut till de barn och vuxna som inte har råd att köpa kläder. Vi har skickat mycket kläder till bla. Indien och Bulgarien bara för att nämna några.

bottom of page