top of page

ARISE

Fredagar 19:30

Grace

Unity 

Direction

ARISE:Konfa 

 

Är du född 2010 eller börjar 8:an under hösten 2024? Då är det hög tid att gå en konfirmation. Pingstkyrkan i Huskvarna anordnar en Konfirmation som du sent kommer glömma. Vi kommer att anpassa Konfirmationen efter er konfirmander och se till att ni får ett av de roligaste åren i någonsin vart med om.  

 

Vad är en Konfirmation? 

Konfirmationen är i grund och botten en bekräftelse på det barndop som man kanske gjort exempelvis i svenska kyrkan. Det betyder att man bekräftar den tron som ens föräldrar döpte en i. Konfirmationen = bekräftelsen på att man nu själv vill tro på det som ens föräldrar tro på.  

 

Kan jag som inte barndöpt gå en Konfirmation? 

Ja det kan du absolut! Idag är det flera olika kyrkor som erbjuder konfirmation inklusive kyrkor som inte praktiserar barndop.

Men man använder ordet konfirmation som namn även om dess betydelse syftar på ett bekräftande av barndop. 

 

Vad är då en Konfirmation idag? 

Det är en grundkurs i kristen tro. Du får lära dig vad det är man tror, varför man tror.  

 

Varför ska jag gå en konfirmation?  

Kanske är det föräldrarna som tjatar eller presenterna som lockar men vi vill uppmuntra dig till att gå en Konfa för att:  

 

1.     Du kommer du få lära dig mycket om kristendomen 

2.     Du kommer få lära känna dig själv och utvecklas som person. 

3.     Du kommer få lära känna nya människor och få vänner för livet. 

4.     Du kommer ha ett superroligt år. 

 

Konfirmationen är en bra grund att ha med sig hela livet. Du kommer få inblick och förståelse för värdens största religion och kanske är det så att du får svar på några av de svårast frågorna som finns. Varför finns jag? Vad är meningen med livet? Vad händer när jag dör? 

 

När är det och hur funkar det? 

Konfan startar den 11/9-2024 18:00 i Pingstkyrkan i Huskvarna. Du som förälder är välkommen med din/dina konfirmander för en genomgång av det kommande året. Sedan fortlöper konfan varje onsdag 18:00-20:00 förutom på loven.  

 

Under året kommer det ske olika aktiviteter som anpassas efter konfirmanderna.  

 

Konfirmationen är gratis men det tillkommer självkostnadspris på eventuella aktiviteter.  


Vi ser fram emot att se dig i höst !  

Konfa 2024-2025
Konfa 2024-2025
11 sep. 2024 18:00
Huskvarna

Tidigare konfirmanders uttalanden:

 

Vad har vart det bästa? 

Mycket! Nästan allt. Jag älskar ledarna och vad dom har för idéer som vi ungdomar gillar.  Dom vet verkligen vad ungdomar gillar. Hajken har varit den bästa och när vi drog till Liseberg va fire🔥 Kan inte föreställa mig en bättre konfirmation.

 

Det bästa har varit att vi fått träffas varje vecka och snacka och hakul. Favorit aktiviteterna var Liseberg och mörker kurragömma. 

 

Det har vart roligt att spendera tid med kompisar och lära sig mer om Gud. 

 

Det som varit det bästa med konfan har varit de aktiviteter vi gjorttillsammans. Hajken och Liseberg var extremt kul. Jag gillar även undervisningen, jag gillar att vi kollade på film och diskuterade.

 

Hänget med gänget, ledare och allmän stämning!

bottom of page